Friday, 15 August 2008

my precious


kucoret post kali ini khas utkmu.


suatu malam yg kurang hening, sambil membaca al-mathurat, tiba2 hati sebak..
mengenangkan kisah2 jahilku dahulu
lalu menerawang smbil mengucap2 hamdalah dalam hati..
aku bersyukur padaMu ya Allah.. kau cmpak aku kt ceruk dunia ni, kau cmpak kan aku ke suatu tempat di mana aku sendiri menemui hidayahMu..
dan tiba2 air mata meleleh, terkenang kpd sahabat, yg menjadi asbab kpd aku yg terjumpa jalanMu ini ya Allah..
rindunya aku kat dia, wlau dulu aku tak menghargai dia langsung aku kira. hanya jadi peneman setia ke DM, ke kelas, ke surau..
namun dia tetap baik, istiqamah dlm menjaga hubungan baik kami, hinggakan aku dah jauh dari dia pun, dia masih lagi risaukan aku..
meskipun dia tak tahu satu apa pun psl ISK, psk IPK, apatah lagi tak pernah ikut daurah SH malahan SY, namun, dia sendiri FAHAM dakwah dan SH. dia lah puncanya, kak kimah turun padang dan dpt tgkp kita semua..

tatkala tak ada sorang pun yg sedar dikalangan kawan2 batch kami.. tp dia sorang ja..dia sorang ja yg tnya aku setiap kali sms atau call. benda yg sama. pasal iman.. walaupun tak direct. tp slalunya begitu lah..
korang nak tau tak, aku dah lama tak jumpa dia.. dah genap 3 tahun... aku menangis seorang diri lagi....

terima kasih ya Allah, kerna Kau kurniakan aku sahabat yg berharga ini. aku bersyukur,masih ada lagi hubungan roh. walau dah lama tak jumpa, dah lama tak sms,dah lama tak call, tp aku mampu lg utk mengingati dia. betapa hebatnya ikatan ukhwah ini. aku doakan kau kekal di jalan ini,fatimah...

aku dedicate lagu "sahabat sejati" utk hang,timah..aku rindu gila kat hang!


Ku biar kalam berbicara
Menghurai maksudnya di jiwa
Agar mudah ku mengerti
Segala yang terjadi
Sudah suratan Ilahi

Ku biarkan pena menulis
Meluahkan hasrat di hati
Moga terubat segala
Keresahan di jiwa
Tak pernah ku ingini

Aku telah pun sedaya
Tak melukai hatimu
Mungkin sudah suratan hidupku
Kasih yang lama terjalin
Berderai bagaikan kaca
Oh teman, maafkanlah diriku

C/O :
Oh Tuhan
Tunjukkan ku jalan
Untuk menempuhi dugaan ini
Teman, maafkan jika ku melukaimu
Moga ikatan ukhwah yang dibina
Ke akhirnya

Aku tidak kan berdaya
Menahan hibanya rasa
Kau pergi meninggalkan diriku
Redhalah apa terjadi
Usahlah kau kesali
Mungkin ada rahmat yang tersembunyi

p/s:
dalam rasa bersalah sebab dah lama tak contact hang timah, aku buat post ni khas utk hang sorang.. aku sayang hang, semoga kita dapat jumpa lagi, kalau bkn di dunia ini, mgkin di sana...

No comments: