Thursday, 3 July 2008

idea



idea nak menulis untuk blog selalu datang mencurah2 di kala tengah bosan2, tak de kerja.
tapi bila dah bukak laptop, idea hilang pulak... lari entah ke mana..
ada jugak sekali tu, dah type dah panjang2 bila baca2 balik.. eh, teruk pulak karangan, ntah apa point yang nak ditekankan.. *sigh*

tapi setelah pergi ke 'joint khatibah' mggu lepas, bertanyakan isu blog ni pada kak sofi sayang.
dia galakkan menulis. walau teruk cmna skali pun, tulis saje adik.. sbg latihan. tak kire la orang fahan ke tak.. tapi sbg latihan..
'cuba awak fikir, mana ada dah generasi kita yg berjaya nak tulis buku macam ahli2 ilmu mcm dulu? ada ke? dah takde kan? jadi ambillah ini sebagai langkah utk melatih diri.. dalam arena penulisan'

ada benarnya kata2 kak sofi.. ye mari kite kumpul kekuatan, mari menulis! yeehaa...

No comments: