Wednesday, 28 May 2008

Summary of May


Bismillahirrahmanirrahim
It has been more than a month rupanya. Sekarang, sudah mau Jun ya?
Well, perbezaan masa itu tak penting. Yang penting, banyak mana yang dilalui sepanjang masa tu, kan? Kalau banyak manfaat, tahniahlah. Kalau sedikit, habislah. Sebulan ni!!
Alhamdulillah, dah banyak yang dilalui (sehinggakan bila baca balik post lepas.."apa tu? apa tu??") Terlalu banyak rapikan jahil kot.
Yeay, Will Hunting dah achieve personal growth!
Begitulah hendaknya. Sekarang, saya suda pandai bergaul maa. Saya suda jadi baik maa. Alhamdulillah, saya tersedar yang duduk seorang tak best. Gara-gara tv, kami bersatu.
Syukurlah.
Tidak sempurna iman seseorang itu sehingga ia mencintai saudaranya sebagaimana ia mencintai dirinya sendiri.
Syukurlah. Syukurlah.
Cuma, sifat ramah tu takut-takut yang keluar lagi kot. Waktu pergi daurah tu baru sedar yang diri ni over-shy dengan strangers. Bila nak cakap, malu nak pandang muka. Kadang-kadang pun tak percaya yang ada juga 'malu-malu' dalam kamus hidup ni. I thought I'm so called happy go lucky ke apa. Harus diperbaiki, takut lama-lama orang kata kita sombong. Susahlah nak jalankan kerja sebagai seorang khalifah di atas muka bumi ni.
So, sekarang ni kita buat summary sajalah.

Monash akan mengishtiharkan exam mode on 5th June, bersedialah!
IPTA - sedang bercuti, exam dah habis, meninggalkan stress pada budak Monash.
Salah satu antara load atas otak, maybe about 5kPa macam wind load,
tidak termasuk safety factor lagi.
Hari ibu pun dah lepas, video tu siap 90% sahaje. Tunggu next year-lah.Memboikot ni banyak memberi ilmu dan pengalaman. Bila nak shopping kena bincang-bincang dulu dengan kawan-kawan supaya tak terbeli barangan boikot. Lawaknya.
Awatnya ekonomi kita ni depa dok pulun. Belajar untuk lepaskan barang-barang kesukaan demi umat islam di Palestin. Ini itsar namanya. Rasulullah ajar.
gila buku. taufan buku. tak nak baju, nak buku. Sudah suka sama buku. Jadi macam yatie itu. Jadi macam yaya itu. Jadi macam ziha itu. Jadi macam tara itu. Al-Banna... Al-Banna... Dia suruh generasi kita bergerak lagi aktif dari mereka sebab umur muda manusia semakin pendek. Hebat teramat perjuangan IM, macam manalah nak jadi lebih baik daripada itu?
Jadi, mari kita!
Oh ya.. happy birthday budak kecik. 18th May 1995.
Dia tengah lawan main catur di Melaka.
.
.
.
Dan akhirnya kata, kami mempersembahkan.....
.
.
.Tiga budak baju seragam!! tadaaaa..
=)

No comments: