Tuesday, 4 March 2008

Pantang Larang Makan Nenek Nyanyuk

sekarang, sy telah dilanda penyakit pra-nyanyuk iaitu terlupa banyak benda pada usia yg masih muda. kebelakangan ni, sy selalu terpanggil orang dengan nama org lain. lepas tu pulak, sy kena tulis macam2 kat sesuatu tempat sbb susah nak mengingat. baru dua saat sy tgk jadual utk check venue kelas, kena tgk balik sbb dah lupa. penyakit apakah ini!?! apakah sy ini tidak cukup zat?

"memang pun," mom's always right.

talking about food:
-sy x tau macam mana rasa epal.
-begitu juga kebanyakan buah lain.
-papaya? watermelon? buah nyoq? yup, those too.
-pernah makan pisang dgn limau waktu kecil dulu.
-bila besar sikit, makan durian dan rambutan.
-itu pun dah tak makan langsung sekarang.
-sy x tau rasa sotong, siput, kerang dan kebanyakan mknn laut lain (mazhab hanafi ooo kononnye) sebab sy x pernah makan.
-sy x tau rasa sayur hijau kecuali beberapa jenis spt kacang buncis dan salad (tq to kfc)
-carrot jarang-jarang tp bolehla jugak. makan sbb saje nk berebut ngan budak kecik.
-sy x tau rasa jus buah-buahan. sky juice? ya.
-sy muak makan kek kecuali sedikit.
-sy suka makan pizza (haha budak talam!)
-juga laksa dan kuih cara serta ikan bilis goreng (sedap)
-i love both tea and coffee.
-sy x makan agar-agar dan puding.
-sy x minum susu kecuali chocolate punya.
-sy suka tengok org yg makan banyak. ha ha. sebab kagum.

dan banyak lagilah benda pelik2. jadi, diharapkan kwn2 ambillah tips ini sebagai pedoman bila nak belanja saya makan nanti. pepatah orang putih ada kata yang kalau nak ambil hati lelaki adalah melalui perutnya. sebenarnya, perempuan pun sama. ha ha tak kahwinla sy lepas post benda ni. pantang larang mengalahkan tok nenek. tapi kalau korang hidang benda yang sy tak suka pun takpe sebab sy pandai survive. macam rancangan survivor tu. buat macam biasa je.

No comments: