Thursday, 21 February 2008

Cerita Ringkas

Kenapa munira? =P
Percaya tak kalau sy kata ada org panggil sy dgn nama munirah? Kalau anda kwn2 sy, mestila anda tergelak sampai terguling sbb macam tak sesuai dengan sy. Namun, faktanya ialah mmg ada org yg panggil sy mcm tu. Waktu kecil2 dululah... Sekarang ada certain2 org je yg still panggil camtu, bila blk kedah.Nabilah dah masuk mrsm. Mak kata hari2 dia telefon. Biasalah tu, adat muda menanggung rindu, lumrah hidup mmg begitu.. Resah gelisah ingin bertemu, merindu merindu selalu.. rindu merindu.. keluar lagu dikir barat la pulak. Kesian pula kat Nabilah tu sbb sy prnah merasai perasaan dan pernah melalui situasi yg sama dgn dia (dah masuk universiti pun rindu family lagi).

Alhamdulillah, timetable semester ni nampak stabil. Cuma ada kelas pada jumaat petang. Yang penting, ada wktu solat, kelas tak straight 4-5 jam. ok la tu.

Teringat kata-kata ustaz kat ta'lim last week. Manusia tak pernah berasa puas dgn apa yg mereka ada. Cthnye, handphone. Setiap tahun rasa macam nak tukar kepada phone yg lebih canggih. Sedangkan camera, gprs etc. bukannya digunakan sgt. Tu ustaz yg kata. Masa tu barula tersedar yg kata2 ustaz mmg betul. Tapi nak buat mcm mna, sy dh tukar pun ke handphone baru. "Istighfar byk2. Betulkan niat. Sucikan hati."

Smlm buat surprise kt hanum. Seronok betul. Mujurlah tak diketuk oleh budak bilik lain especially A-201. =) Pagi tadi pulak, perform dikir barat. Agak menggelabah tp berazam nk buat lebih baik utk sabtu ni.

ohoho..ngantuk dah.

No comments: