Saturday, 1 March 2008

Bob

Sekarang ni sy terpandang seorang uncle berbangsa cina yg berdiri termenung kat carpark bawah ni. Sekejap dia tengok ke arah sunway lagoon, sekejap dia pandang kereta lalu. Kelibat dia memang menarik perhatian sy. Yelah, selalunya orang lain terus cepat2 pergi ke arah destinasi masing2 lepas park kereta. Dia ni lain pulak. Kadang2 terpikir juga tentang apa yang difikirkan oleh warga tua bila mereka termenung. Bila saya cuba untuk masuk ke dunia mereka dengan menerjah imaginasi ke alam tua, terasa pula apa yang mereka rasa. Milie pernah ckp yang saya ni asyik termenung. Sy pun tak sedar. haha. Rasanya tak baik kalau duduk termenung tapi sy tengah berfikir time tu. Paling tidak pun, flash back kisah2 lama.

Kalau org yang tak tahu makna hidup, sure diorang asyik terfikir tentang kesudahan hidup mereka yang memboringkan. Bak kata kak hakimah, macam robot yang mengecas badannya sendiri. Pergi kerja untuk dapatkan duit untuk bayar duit kereta. Bayar duit kereta untuk senang pergi kerja. Pergi kerja lagi untuk dapatkan duit untuk bayar duit kereta. Lawakla pulak.

Kisah exchanged nasik..

sy tertukar nasi dgn tiqah. yg kelakarnya, kami sama2 tak sedar walaupun dh start mkn. lauk sama cuma kuah je yg lain. Patutla lain mcm je. Last2 mkn je nasi yg tertukar tu. merasa jugak sy mkn ikut taste org kelantan yg suka benda manis2 -sy tak brapa makan benda manis. tiqah pulak trpaksa la jamah lauk stail penang (campuq2 kuah nooo).. hahaha.

lepas sejam pertama lecture computing, mamat kt sebelah tanya sy lebih kurang camni. "How's this lecture?" Mula2 pelik la sbb dia pun duduk dlm lecture yg sama.

"What..This lecture?"
"Yeah."
"I don't know what to say, I feel sleepy all over the time." Tergelak besar mamat tu.

Namun, kita kena tabah. Jgn sampai tertidur sudahlah. Baru 1st week ni. Ngantuk maybe sbb tak biasa dgn cara lecturer. Yg peliknye, lancar pulak english kt mulutku kali ini. Selalunya sampai terbelit2 lidah nak cakap. Teringat english presentation mufy dulu. Mujurlah budak melayu ada beberapa kerat je. Ms. Angela tanya, "Are you a .... (blabla, lupe.)?" Dengan lajunye sy jawab, "No, I've never speak english before." tergelak bdak2 kelas. Agaknya, bila jawab laju tanpa disedari, benda tu lawak kot. huhu.

Sy telah terlanggar meja kt lab material dua hari lepas! hanya Tuhan sajala yg tau betapa merananya tulangku ini sampai sekarang... adeh.

Smlm, kasut sy telah rosak teruk sbb kena air hujan/lopak. Tambah2 lagi teksi tu langgar lopak sampai terpercik kt sy ngan anum. Agaknya dia bengang sebab dia hon ajak naik tapi kitorang nk jalan. Apalah salah kami kalau kami nak guna kaki? huhu nak beli basikal la. Boleh langgaq teksi tu balik.

tadi kat lecture computing lagi;

tape = 3
bob = tape + tape
bob = 6

sebelum ni kat lecture electrical;

1/n (sin x) = ?
cancel out n dgn n (haha), jadi:
1 (si x) = six = 6

maka hari ini sy ingin buat equation baru;

1/n (sin x) = 2tape = bob

haha..bob.

No comments: